image of the organisation

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben är Förbundet Unga Rörelsehindrades region som är verksam i västra Sverige. Vi är en aktiv region med regelbundna medlemsmöten och vi arbetar med rättvisepolitik för personer med rörelsehinder.

Det är bland annat frågor som rör: tillgänglighet, kollektivtrafik, utbildning, arbete, personlig assistans och annan service, hjälpmedel, rehabilitering, sex & samlevnad, familjefrågor och mycket annat.

Våra medlemmar bor i Västra Götaland och Halland och är barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 0-32. Vår styrelse består av ledamöter som alla har egna rörelsehinder och det är vår styrka att vi talar utifrån den egna erfarenheten.

Vi har vårt kansli på Dalheimers hus i Majorna. Kansliet tar ofta emot besök av klubbens medlemmar och av personer som behöver information om hur det är att leva med rörelsehinder. Vi pratar också med studerande på olika nivåer som behöver information för sina skolarbeten och uppsatser.

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubbens mål är att vara en finne i rumpan på makthavarna för att på så sätt arbeta för att Göteborg verkligen blir en stad för alla!

Gå gärna in på vår hemsida, bli medlem, maila eller ring 031-13 33 95 om du vill veta mer om oss! Du kan också komma förbi kontoret på Slottsskogsgatan 12.

Evenemang från denna arrangör