image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Workshop: Hur skyddar vi ideella mot hat och hot?

Varmt välkommen till Volontärbyråns workshop i samarbete med Civil Rights Defenders Säkerhetsjour.

Om utbildningen:
Det händer tyvärr allt oftare att ideella utsätts för hot och hat, och särskilt utsatta är de som engagerar sig i verksamheter som kopplar till diskriminering och olika minoriteters rättigheter. Personer riskerar att fara illa eller välja att avbryta sitt ideella engagemang i civilsamhället med anledning av hot, hat och påverkansförsök från meningsmotståndare, och det hindrar människor från att göra sin röst hörd och vara en del av demokratin.

För att identifiera verktyg och strategier för att motverka och förebygga detta bjuder vi nu in till en workshop för att tillsammans prata om hur vi skyddar ideellt aktiva i civilsamhället mot hot och hat. Varmt välkommen till Volontärbyråns workshop i samarbete med Civil Rights Defenders Säkerhetsjour, den 28 maj klockan 8.30-10.30.

Organisationen Civil Rights Defenders kommer även att presentera sitt arbete med att erbjuda gratis säkerhetsstöd till verksamma inom civilsamhället. Det kommer att finnas god tid att ställa egna frågor under workshopen.

För vem? Ideella föreningar, stiftelser och trossamfund.
Kontaktperson: Vanja Lundberg Höglund; vanja.hoglund@volontarbyran.org

Anmäl dig här!

Fler arrangörer