image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Stadsvandring: DE VACKRA OCH ÄLSKVÄRDA

OM VANDRINGEN
De få kvinnor som förekommit i traditionella historieböcker har alltför ofta varit omnämnda endast som fruar och älskarinnor till kända män. I denna vandring tittar vi på några av dessa kvinnors livsöden och historia med dagens (feministiska) glasögon. Vi bekantar närmare med bland annat Karin Månsdotter, dalkullan ”Vackra-Karin” och Hedwig Taube.
Pris: 140 SEK/person. Ungdomar upp till 14 år vandrar gratis.
Mötesplats: Köpmantorget i Gamla stan vid statyn S:t Göran och Draken

OM STADSVANDRAREN
Charlotta Holmgren är auktoriserad Stockholmsguide och har en lång erfarenhet som guide och museilärare. Hon arbetar sedan många år på Stadshuset i Stockholm och har en magisterexamen i kultur- och mediegestaltning från Linköpings universitet. ”Jag vill att ni också ska få uppleva denna fantastiska stad genom dess spännande historia.”

STADSVANDRINGAR & COVID-19
Dags att aktivera sig efter en lång tid av inställda evenemang och inomhusvistelse? Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vandringarna efter det. Stadsvandringar utförs på ett smittosäkert sätt, grupperna är inte större än 8 personer (inklusive vandringens ledare) enligt nuvarande rekommendationer. Vi rekommenderar alla vandringsdeltagare att vistas ca. 2 m från varandra enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Liknande arrangörer