image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Barnvagnsmarschen i Göteborg

GÅ BARNVAGNSMARSCHEN FÖR GRAVIDA I AFGHANISTAN!
Afghanistan är ett av världens farligaste länder att föda barn i. Varannan timme dör en kvinna, flicka eller transperson av komplikationer vid graviditet, förlossning eller osäker abort.

Söndagen 22a maj är det dags för Barnvagnsmarschen i Göteborg! Då samlas vi i Bältesspännarparken kl. 13 där vi börjar delar ut våra regnskydd till barnvagnarna som ni sedan sätter på innan vi börjar marschera. Vår demonstration går sedan iväg mot Olof Palmes Plats där vi återsamlas för ett torgmöte med talare och uppträdande. Kom gärna i tid till Bältesspännarparken för att vara säker på att du får ett regnskydd.

Det kommer även finnas möjlighet till att få regnskydd Lördagen den 21a maj då vi även kommer befinna oss i Körsbärsträdgården (fd Milleniumplatsen) med vår s.k. “Barnvagnsmacken”! Då kommer vi dela ut information om mödradödligheten i Afghanistan, bjuda på fika och dela ut ett begränsat antal med regnskydd.

VARFÖR SKA DU GÅ BARNVAGNSMARSCHEN?

Det går att få bukt med mödradödligheten. 9 av 10 dödsfall beräknas kunna förhindras med politisk vilja och ekonomiska resurser! Därför behöver vi vara många som tar ställning och visar att vi bryr oss. För när du går Barnvagnsmarschen går du med i kampen mot mödradödlighet. Läs mer på barnvagnsmarschen.se

VEM FÅR GÅ?
Alla är välkomna att engagera sig i Barnvagnsmarschen, med eller utan barnvagn. Du behöver inte vara förälder utan kan helt enkelt tycka att det är en viktig fråga. Tack för att du är med och står upp för allas rätt att överleva sin graviditet!

ÅRETS TEMA: AFGHANISTAN
Mödradödligheten i Afghanistan är bland världens högsta. Landet har präglats i decennier av konflikt och osäkerhet. I och med talibanernas maktövertagande har kvinnors och hbtqia-personers rättigheter och tillgång till vård begränsats ännu hårdare. Det finns bara 4 000 barnmorskor i Afghanistan, ett land med en befolkning på nästan 39 miljoner människor. Framför allt på landsbygden är det livsfarligt att föda barn. Vi kräver trygga graviditeter och säkra förlossningar i Afghanistan!