image of the organisation

Terrafem Göteborg

Terrafem Göteborg är en ideell organisation som arbetar för kvinnors och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans.

Terrafem driver en rikstäckande jourtelefon för kvinnor och tjejer med utländsk härkomst. Ring gratis till vår jourtelefon 020- 52 10 10 vardagar kl. 08.00 -17.00. Samtalet syns inte på din telefonräkning och numret registreras inte. Du kan ringa oss från en fast telefon eller från en mobiltelefon. Du kan vara anonym när du ringer till oss och vi har tystnadslöfte. Vår juristjour ger dig som har utsatts för våld juridisk rådgivning, förbereder dig inför möte med rättsväsendet samt stöttar dig under en rättegång. Vi tar även emot dig om du vill besöka oss med då måste du boka tid innan.

Vi söker ständigt frivilliga jourkvinnor med utländsk härkomst som är intresserade av att arbeta ideellt hos oss. Efter att ha genomgått jourutbildningen, skall du som ideell jourkvinna kunna ge stöd och rådgivning till sökande kvinnor minst en gång i månaden. Vi erbjuder grundläggande kvalificerad teoretisk utbildning, kontinuerlig handledning, praktisk utbildning och fortbildning minst en gång per termin.

Facebook-sida

Evenemang från denna arrangör