image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Agenda: Jämlikhets årsmöte 2022

Agenda: Jämlikhet arbetar för ett jämlikt samhälle fritt från diskriminering och förtryck. Vi vill bidra som en positiv kraft för ett mer jämlikt samhälle genom att göra det enkelt för människor att engagera sig och genom att stötta jämlikhetsorganisationer i deras arbete. Det gör vi genom att vår digitala plattform agendajamlikhet.se där människor kan hitta sätt att engagera sig och organisationer kan hitta partners för att diskutera erfarenheter, samarbeta och utbyta strategier och kunskap. Under kommande verksamhetsår planerar vi att utveckla vår verksamhet genom att möjliggöra erfarenhetsutbyte mellan organisationer inom civilsamhället, både digitalt och genom fysiska och digitala nätverksträffar

VAD HÄNDER PÅ ÅRSMÖTET?

Årsmötet ger dig som medlem möjlighet att påverka vårt arbete och att träffa andra medlemmar. Är du ännu inte medlem? Det blir du enkelt genom att fylla i formuläret här

Mötet kommer att vara digitalt - anmäl dig så snart du kan till sofie.ekman@agendajamlikhet.se så får du länk skickad till dig.

På årsmötet presenterar vi resultat och lärdomar från det gångna årets verksamhet, men fokus ligger på framtiden. Här går vi igenom verksamhetsplan för kommande år och beslutar vi vilka som ska ingå i styrelsen, i valberedningen och vara revisor. Vi fattar också beslut om förslag från styrelsen och medlemmar.

KANDIDERA TILL STYRELSEN

Den som är medlem kan kandidera till att vara med i Agenda: Jämlikhets styrelse eller nominera någon annan. Antingen genom att säga det på själva årsmötet, men helst genom att höra av sig med intresse till valberedningen redan nu:

Valberedningen består av Ella Strömbom. Du når henne på val@agendajamlikhet.se. Till styrelsen söker vi personer som är engagerade i jämlikhet och vill bidra till vår förening. Vi letar extra efter personer som är intresserade av att ta ansvar för:

  • Webbutveckling och design
  • Redaktion, innehåll och kommunikation
  • Fysiska och digitala nätverksträffar

Erfarenhet av detta är ett plus, men inget måste. Vi värderar driv och vilja att lära sig högt!

Agenda Jämlikhets styrelse ansvarar för att:

  • Sätta syfte, mål och riktning för verksamheten samt att verksamheten sker i enlighet med våra värdering och våra stadgar
  • Förvaltning och vidareutveckling av befintlig verksamhet och utveckling av nya verksamhetsområden för att uppnå våra mål
  • Etablera förutsättningar för volontärer inom verksamheten att kunna bidra och tycka att det är roligt
  • Säkra rätt finansiering av verksamheten

Vill du veta mer om hur styrelsen jobbar är du också varmt välkommen att höra av dig till nuvarande styrelse och fråga om precis vad som helst som du undrar över. Maila Sofie, nuvarande ordförande i föreningen: sofie.ekman@agendajamlikhet.se.

Vill du tipsa någon som inte är medlem att kandidera till styrelsen så måste den personen bli medlem i föreningen först. Den som vill bli medlem fyller i ett formulär på vår hemsida. Den behöver också ställa sig bakom vår värdegrund. Det är helt gratis att vara med i Agenda: Jämlikhet, men den som vill kan betala en frivillig medlemsavgift per år för att stötta vår verksamhet.

Fler arrangörer