image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Tillsammans för samers rättigheter och naturhänsyn i Sápmi

Välkommen på webbinarium om naturresurs- och rättighetsfrågor i Sápmi, med fokus på dagsläget och hur vi kan agera konkret tillsammans.

Civil Rights Defenders och Naturskyddsföreningen bjuder in till ett webbinarium med fokus på naturresurs- och rättighetsfrågor i Sápmi. Vi utgår från ett antal samiska företrädares perspektiv och diskuterar hur samiska organisationer, miljörörelsen och andra delar av civilsamhället kan agera tillsammans för att garantera det samiska folket inflytande på riktigt och skydda naturen i Sápmi.

ANMÄLAN
Tid: Tisdag 27/10 kl 11.00–12.30.
Delta: Klicka på länken för att delta: https://us02web.zoom.us/j/85011103317...

PROGRAM
Inledning: John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders och Louise Karlberg, chef skog och jordbruk på Naturskyddsföreningen.

Naturresursutnyttjande och samers rättigheter: Olika samiska företrädare om den aktuella situationen gällande samers rättigheter och exploatering av naturresurser i Sápmi.

Vad händer i civilsamhället? Fältbiologerna, Naturskyddsföreningen och Civil Rights Defenders om naturresurs- och rättighetsfrågor man arbetar med nu.

Paneldiskussion med möjlighet att ställa frågor via chatten: Hur går vi vidare? Hur kan vi samarbeta och agera tillsammans för att garantera det samiska folket inflytande på riktigt och skydda naturen i Sápmi?

PANEL
- Jonas Vannar, Sirges Sameby
- Karin Nutti Pilflykt, Sáminuorra
- Susanna Israelsson, Sáminuorra
- Josefina Skerk, Sametinget, Jakt- och fiskesamerna
- Tomas Sevä, Muonio sameby
- Johanna Nilsson, verksamhetsutvecklare Naturskyddsföreningen Norrbotten
- Regan Mcenroe, Fältbiologerna med flera
- Tilda Pontén, jurist Civil Rights Defenders

Varmt välkommen!

(Omslagsbild: Saami flag, Tromsø Norway / anjči (wikimedia) / CC BY 2.0)