image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Khaled Harara: We teach life

Under rubriken ”We teach life” berättar Khaled Harara om sina erfarenheter som hiphopartist i Gaza, där begränsningarna av ungdomsrörelser och det fria ordet kommer såväl från det lokala styret som från en ockupationsmakt. Han berättar också om sitt arbete med att ge unga både i Gaza och i Sverige möjlighet och redskap att uttrycka sig genom musiken. Khaled talar om det enorma behovet bland unga att få möjlighet till konstnärligt skapande och rätt till att uttrycka sig fritt, och även om sin egen upplevelse av hur musikutövandet har hållit honom vid liv. Khaled beskriver situationen i Gaza personligt och nyanserat. Han gör tydlig skillnad på politik och människor, och han problematiserar kring de olika parternas strategier i konflikten.

Khaleds berättande varvas med liveframföranden av låtar som skrivits av Khaled tillsammans med jazzrock-bandet Makten&Härligheten. Det finns även utrymme för en frågestund med Khaled.

Ett Sverige i rörelse! Föreläsningar som arrangeras i samverkan mellan Folkets hus i Hammarkullen, Folkhögskolan i Angered, Mariakyrkan i Hammarkullen & ABF Göteborg
Vårens föreläsningstema: Mänskliga rättigheter, demokrati & ideologier.

Föreläsningarna genomförs anpassat efter rådande restriktioner. Alla vårens föreläsningar kommer att streamas på våra Facebook-sidor. Om restriktionerna öppnas upp för viss publik på plats kommer vi att uppdatera med information om detta.