image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Civilsamhället, växande fascism och Valet 2022

Ungdomsrörelsen känner stor oro för att starka högerextrema vindar blåser i Europa utan att verka kunna hejdas. Fascism och rasism vinner mark på bekostnad av klimatet, jämställdheten, barns-, hbtqi-personers-, och mänskliga rättigheter. Vår generation är rädda för vad det här innebär för framtiden. Civilsamhället är nyckeln till att vända denna fascistiska vind - men vi måste kämpa tillsammans.

Om vi inte gör det kommer även vårt arbete sakta kvävas av en rasistisk auktoritär regering. Det är nu det gäller. Klimatkollapsen närmar sig med stormsteg och politiken är oförmögen att göra det som behövs för att rädda vår framtid. Det unga civilsamhället bjuder nu in det vuxna civilsamhället att tillsammans ta kampen inför detta ödesval mot fascism - för vår framtid. Oavsett om ni väljer att agera eller vara tysta kommer historia att skrivas, nu gäller det att bestämma vilken sida av historien vi ska stå på.

KOM OCH LYSSNA på detta samtal om civilsamhällets utmaningar inför valrörelsen 2022.

Om arrangörerna
//Ungdom Mot Rasism//
Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska barn- och ungdomsorganisation och organiserar antirasistiska aktivister över hela landet. Alla under 30 år kan bli medlemmar gratis. UMR finns till för att Sverige ska bli lite mer antirasistiskt.

//Fältbiologerna//
Fältbiologerna är Sveriges största miljö- och naturorganisation för unga. som kämpar för en god miljö och global solidaritet. Klimatkrisen och andra miljöproblem drabbar inte bara vår natur utan även oss människor på mycket orättvisa sätt, när klimatflyktingar förvägras asyl och urfolks marker offras. Därför är det för oss som miljökämpar självklart att kämpa för miljörättvisa. Det innebär att försvara demokratin och de mänskliga rättigheterna mot den växande högerextremismen - en högerextremism som representerar den värsta klimatförnekelsen och som utgör ett konkret hot mot vår organisation och våra medlemmar.

//RFSL Ungdom//
RFSL Ungdoms vision är en värld fylld av kärlek och respekt där alla hbtqi- ungdomar är, lever och uttrycker sig som de själva vill. Förbundet kämpar för hbtqi-personers rättigheter.

//Rädda Barnens Ungdomsförbund//
Rädda Barnens Ungdomsförbund är ett förbund där alla upp till och med 25 år kan vara medlemmar. Förbundet är ett queerfeministiskt och antirasistiskt förbund av barn och unga för barn, med verksamhet som bygger på frivilligt engagemang. Vi är ett religiöst och partipolitiskt obundet förbund, som kämpar för att ge barn makt och för att Barnkonventionen, FN:s konvention om barnets rättigheter, ska efterlevas och respekteras.

Genom Facebook Live