image of the organisation

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF Malmö/Lund

IKFF är en feministisk fredsorganisation. Med rötterna i nittonhundratalets kvinnorättsrörelse arbetar vi för fred och jämställdhet på lokal, nationell och internationell nivå. Vi arbetar mot krig och militarisering och de nuvarande patriarkala och ekonomiska strukturer som gör militären till standardlösningen på problem. Vi menar att vi istället måste flytta resurser från satsningar på militär och vapen, till satsningar på människor. Vi vet att jämställdhet är centralt för allas säkerhet på individuell och internationell nivå och att det är både nödvändigt och möjligt att förändra världen.

IKFF arbetar med att inkludera kvinnor i fredsprocesser och säkerhetsfrågor, med nedrustning av allt från kärnvapen till drönare, och finns i ett 30-tal länder världen över. Lokalt i Malmö/Lund har vi fredsfika varannan vecka där vi pratar om aktuella frågor tillsammans. Vi ordnar seminarier, studiecirklar och arbetar opinionsbildande för att sprida kunskap om vad en feministisk säkerhetspolitik kan vara. 

Vi vill gärna ha fler medlemmar och alla, oavsett könsidentitet, är varmt välkomna! Maila oss på malmolund@ikff.se så berättar vi om kommande träffar!

För 20kr per månad kan du bli medlem och stötta vårt arbete

Evenemang från denna arrangör