image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Författarscenen: Jamaica Kincaid

Författarscenens höstsäsong startar med en riktig drömbokning! Jamaica Kincaid kommer till Malmö stadsbibliotek för att samtala med kulturskribenten Rakel Chukri. Vi är också glada att åter kunna välkomna en sittande publik med avstånd.

Jamaica Kincaid föddes 1949 på den karibiska ön Antigua som fram till 1967 var brittisk koloni. I sitt författarskap återkommer Kincaid ofta till kolonialstyret och maktens försök att ”omskola” öns befolkning till britter. Även frustrationen över att självständigheten inte kom att innebära ett uppbrott från de brittiska strukturerna är ett tema som återkommer liksom patriarkala strukturer och mor-dotter-relationer.

Kincaid flyttade som 16-åring från Antigua till New York för att arbeta som aupair och blev sedan kvar i USA för studier. Hon arbetade länge för tidskriften New Yorker och bokdebuterade 1984 med ”På flodens botten”. Hon är fortsatt bosatt i USA och verksam som författare och professor på Harvard och med romaner som ”Lucy”, ”Min mors självbiografi”, ”Mr Potter” och ”Se Nu Då” älskas hon av såväl läsare som kritiker och omnämns allt oftare i Nobelprissammanhang. Kincaids senaste bok i svensk översättning är ”(Boken om) Min trädgård”, en lika delar memoar, essä och odlardagbok som utkom 2020.

Samtalet sker endast inför sittande publik på Stadsbiblioteket. Biljetter kan bokas från och med måndag 9 augusti. Länk till bokning kommer finnas här.
I samarbete med Tranan.

Liknande arrangörer