image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Öppet möte inför World Pride

Den 12-22 augusti arrangeras Copenhagen 2021 i Malmö och Köpenhamn, under vilket evenemang som World Pride och EuroGames ingår. En av huvudsponsorerna är Danske Bank som bland annat investerar i företag som säljer krigsmateriel till de stridande parterna i Yemen och till ockupationsmakten Israel samt i företag med koppling till oljeutvinning i Arktis. Coca-Cola är en annan huvudsponsor med en tradition av att kränka fackliga rättigheter. Det här är bara ett par exempel på den extrema kommersialisering och militärisering som sker av pridefestivaler, även den i Malmö, där kapitalistiska intressen går före den queera kampen.

Som antikapitalister, antirasister, feminister och queers önskar vi en annan Pride-rörelse, en som på riktigt tar vid där den började under 60-talet med upproret vid Stonewall Inn i New York City 1969 och som i Sverige under 70-talet blev Frigörelsedagen och Frigörelseveckan. Vi vill ha en rörelse av och för queers som utgår från våra kamper, lustar och begär! Och vi vill göra detta tillsammans med er! Vi bjuder därför in till ett öppet möte för alla som vill diskutera om och i så fall vad vi vill göra i samband med World Pride i Malmö för att skapa utrymme för andra queera samtal, möten och kamper än de som sker inom Copenhagen 2021. Pandemin begränsar på många sätt, men skapar också nya möjligheter. Och vi är trötta på att vänta på tills det är över för att bryta vår isolering, utan vill börja samlas med er igen!

Mötet sker digitalt måndagen den 7 juni kl.19.00. Anmäl dig till mötet genom att maila queer.aktion@gmail.com så skickar vi ut en länk inför mötet.

Vi längtar efter er! ❤ ❤ ❤

(Initiativet till det öppna mötet har tagits av Queer Aktion och personer från andra nätverk, men de som deltar under mötet bestämmer sedan själva om och i så fall hur de vill organisera sig.)