image of the organisation

Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia

Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia är ett projekt som drivs av volontärer och med stöd av Wikimedia Sverige. Vi träffas varje vecka på Göteborgs litteraturhus.

Wikimedia Sverige är den svenska stödföreningen för Wikipedia och dess systerprojekt. Den bildades 2007 och har sedan dess fördelat stöd till en mängd projekt där man byggt ut Wikipedia på olika sätt – inklusive "Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia". I det projektet har vi sedan mars 2014 samlats varje tisdageftermiddag för att synliggöra och förbättra artiklarna om kvinnor i litteraturen.

Vi vill samtidigt att fler kvinnor skriver på Wikipedia. Idag är nio av tio som skriver på Wikipedia män, och den könsfördelningen vill vi förändra. Vi tror att det största uppslagsverket på svenska, med nästan två miljoner artiklar, blir bättre om så många som möjligt kan bidra.

I projektet samlas vi till skrivstugor på Göteborgs litteraturhus i Lagerhuset vid Järntorget. Vi samlas tisdagar 13–17.30, där vi bjuder på fika och Internet och hjälper nya skribenter att lära sig hur Wikipedia fungerar.

Välkommen!

Här hittar ni också vår Facebookgrupp

Evenemang från denna arrangör