image of the organisation

Hoppet

Hoppet är en ideel organisation som drivs av nio systrar i Angered. Hoppet grundades av en av systrarna när hon vara 13 år gammal och har snart funnits i 10 år. Organisationens syfte är att stärka kvinnor i utsatta situationer och ge dem kunskap och medel att förbättra sin situation. Det kan vara kvinnor i våldsutsattarelationer, flyktingar, gömda, flerbarnsmammor, arbetslösa, ensamstående eller sjukskrivna kvinnor. Ofta har de ingen egentid, ingen erfarenhet av ett arbete och heller ingen utbildning. Så målet är att få ut dessa kvinnor i arbetsmarknaden, sätta dem i rörelse och skapa en vardagsrutin i deras liv genom att visa upp deras talang för omvärlden.

Många av kvinnorna kan antingen sy, dansa, måla, sticka eller laga mat. Därför annordnar Hoppet olika aktiviteter där kvinnorna kan få göra vad de gillar och där de kan växa som människor och skapa en gemenskap.
Utöver fritidsaktiviteterna så lagar kvinnorna på Hoppet sin egna mat och säljer den. Med en del av vinsten kan de tillgodose sina behov, och den andra delen donerar organisationen till blodsjuka barn i Irak.

Vi systrar sitter i styrelsen alla kvinnor är medlemmar. Vi är verksamma i Angered och visionen är att starta upp i alla stora förorter.
Om du vill engagera dig hos oss så söker vi ständigt människor som kan hjälpa oss med penningsansökningar, som vi tackar med ett arvode. Sen kan du gärna bli blodgivarvärvare. Ett arbete som innebär att du själv blir blodgivare och säger till att fem av dina vänmer också blir det och att ordet sprids. Du kan även donera en slant till oss genom att köpa vårt blodgivararmband eller genom att tipsa din arbetsplats om vår mat.

Mer om oss kan du läsa på Hoppet.org
Och gilla oss på facebooksidan Hoppet

Evenemang från denna arrangör