image of event

Tiden för detta event har passerat

UPPTÄCK MER

Bli volontär för jämlikhet i Göteborg!

Vill du bidra till att öka engagemanget för jämlikhetsfrågor och stötta organisationer i deras arbete för jämlikhet? Som volontär på Agenda: Jämlikhet gör du det enklare för människor att engagera sig för jämlikhet. Vi jobbar för ett jämlikt samhälle genom att vara en plattform, agendajamlikhet.se, för jämlikhet där människor enkelt kan hitta sätt att engagera sig. På plattformen kan också organisationer hitta partners för att diskutera erfarenheter, samarbeta, utbyta strategier och kunskap. I oktober 2023 rekryterar vi aktivt nya volontärer till vår redaktion i Göteborg.

Anmäl dig direkt genom att fylla i formuläret på agendajamlikhet.se
När du anmält ditt intresse kommer vi att kontakta dig för en avstämning innan nästa utbildningstillfälle. Utbildningen är den 31 oktober kl. 17.30-20 i Sensus lokaler på Drottninggatan 30.

Hur funkar det?

Vi tror på ett engagemang som är hållbart för dig som volontär. Därför har du möjlighet att anpassa uppdraget utifrån din tid och dina förutsättningar. Som volontär på Agenda: Jämlikhet blir du en del av ett team där alla har ett stort intresse för jämlikhetsfrågor. Vi träffas regelbundet, ungefär varannan vecka, för att stötta varandra i arbetet, diskutera och bolla idéer. Kanske vill du testa något nytt eller använda kunskaper du redan har? Hos oss har du möjlighet att utvecklas samtidigt som du gör skillnad!

Vad gör du som volontär på redaktionen?

Inga förkunskaper krävs, vi jobbar tillsamman och lär av varandra. Det som krävs är tid och engagemang, intresse för jämlikhet och vilja att jobba tillsammans mot gemensamma mål.

Som volontär på vår redaktion är du del av ett team. Du ansvarar för uppgifter inom kommunikation, administration, marknadsföring och nätverkande. Ett av de viktigaste ansvarsområdena är kontakten med vårt stora nätverk av organisationer och aktivistgrupper. Du uppmuntrar dem att använda sig av agendajamlikhet.se funktioner och fångar upp idéer de har på hur Agenda: Jämlikhet kan utveckla sin hemsida. Du inventerar också organisationers behov av Agenda: Jämlikhets generella stöd till lokala organisationer och initiativ för jämlikhet.

Ytterligare ett ansvar du har som volontär är att sprida kännedom om Agenda: Jämlikhet genom sociala medier och andra kanaler. Målet att öka antalet användare av agendajamlikhet.se. Volontärteamet är också webbredaktörer för innehållet på sidan.

Utöver detta har du stor frihet att hitta olika vägar för att möjliggöra för fler att engagera sig för jämlikhet. Det kan till exempel vara att skapa eget innehåll eller dra igång kampanjer. Teamet på redaktionen jobbar tight tillsammans och stöttar varandra. Vi som är aktiva i gruppen nu ses och har möten där vi jobbar tillsammans i två timmar varannan vecka.