Bli volontär för Agenda: Jämlikhet

Vill du bidra till att öka engagemanget för jämlikhetsfrågor och stötta organisationer i deras arbete för jämlikhet? Som volontär på Agenda: Jämlikhet gör du det enklare för människor att engagera sig för jämlikhet.

Hur funkar det?

Vi tror på ett engagemang som är hållbart för dig som volontär. Därför har du möjlighet att anpassa uppdraget utifrån din tid och dina förutsättningar. Som volontär på Agenda: Jämlikhet blir du en del av ett team där alla har ett stort intresse för jämlikhetsfrågor. Vi träffas regelbundet för att stötta varandra i arbetet, diskutera och bolla idéer. Kanske vill du testa något nytt eller använda kunskaper du redan har? Hos oss har du möjlighet att utvecklas samtidigt som du gör skillnad!

Vad gör du som volontär?

Uppdraget som volontär är fritt och du kan själv påverka vad du vill lägga din tid på. Här kan du läsa om våra volontärgrupper och arbetet som de gör.

Redaktionen

Som volontär på en av våra redaktioner jobbar du med att publicera jämlikhetsevenemang i vår eventkalender och med sprida dem i sociala medier. På så vis hjälper du organisationerna att nå ut med sina evenemang och får bra koll på vad som händer i din stad. Du har stor frihet och kan bl.a. jobba med att skapa eget innehåll eller dra igång kampanjer. Redaktionen jobbar också med att hålla kontakten med organisationerna, t.ex. genom att arrangera egna events och nätverksträffar.

Just nu har Agenda: Jämlikhet en redaktion i Göteborg, men vi planerar att starta upp i Stockholm och Malmö inom kort. Anmäl ditt intresse om du är intresserad av att bli volontär i Stockholm eller Malmö!

Vill du veta mer? Kontakta Anna på anna@agendajamlikhet.se.

Webbteamet

Webbteamet jobbar med Agenda: Jämlikhets webbsida. Med hjälp av kvalitativ och kvantitativ research undersöker du användarnas behov. Utifrån dessa behov designar och utvecklar du sedan Agenda: Jämlikhets tjänst, digitala närvaro och identitet. Är du frontendutvecklare, UX-designer eller service-designer och vill använda dina kunskaper i kampen för jämlikhet? Då är webbteamet definitivt något för dig! Allt arbete i teamet sker online så det spelar ingen roll var du bor någonstans.

Webbteamet har designat Agenda: Jämlikhets webbsida och nya identitet. Visst är de grymma?

Vill du veta mer? Kontakta webbteamet på info@agendajamlikhet.se.

Styrelsen

Styrelsen sätter Agenda: Jämlikhets riktning och långsiktiga mål och är ytterst ansvarig för föreningens verksamhet. Som styrelsemedlem stöttar du redaktionen och webbteamet i deras arbete och jobbar även själva med att utveckla verksamheten på olika sätt. Styrelsen har möten online varje månad.

Val av ny styrelse hålls varje år. Valberedningen lägger då fram förslag på ny styrelse och på årsmötet i maj röstas den nya styrelsen fram.

Vill du vara med när Agenda: Jämlikhet tar nästa steg för att bli ännu bättre? Anmäl ditt intresse att gå med i styrelsen för Agenda: Jämlikhet nästa år redan nu!

Vill du veta mer? Kontakta Sofie på sofie.ekman@agendajamlikhet.se.

Gillar du Agenda: Jämlikhet och vill stötta oss i vårt arbete? Bli medlem!

Det kostar ingenting och är ett enkelt och snabbt sätt att bidra. Ett stort medlemsstöd hjälper oss när vi behöver söka om projektstöd eller annat typ av finansiering för att utveckla vår verksamhet.

BLI MEDLEM NU

Vill du bli volontär för Agenda: Jämlikhet?

Vi söker alltid personer som vill engagera sig i vår organisation.

Bli volontär för Agenda: Jämlikhet
Kontakta oss

Har du allmänna frågor eller funderingar?
Maila info@agendajamlikhet.se

Har du tips?

Har du tips på evenemang, organisationer eller annat i Göteborg, Stockholm eller Malmö för oss att publicera? tips@agendajamlikhet.se

Kontaktpersoner

Agenda: Jämlikhet Göteborg och Malmö

Anna Lindeborg anna@agendajamlikhet.se

Agenda: Jämlikhet Stockholm

Sofie Ekman sofie.ekman@agendajamlikhet.se
Styrelse för Agenda: Jämlikhet

Sofie Ekman, Ordförande,
sofie.ekman@agendajamlikhet.se

Anna Lindeborg, Kassör,
anna@agendajamlikhet.se