Bli volontär för Agenda: Jämlikhet

Vill du bidra till att öka engagemanget för jämlikhetsfrågor och stötta civilsamhällets organisationer i deras arbete för jämlikhet? Som volontär på Agenda: Jämlikhet gör du det enklare för människor att engagera sig för jämlikhet. Vi jobbar för ett jämlikt samhälle genom att vara en plattform där människor enkelt kan hitta sätt att engagera sig och organisationer kan hitta partners för att diskutera erfarenheter, samarbeta och utbyta strategier och kunskap.

Hur funkar det?

Som volontär på Agenda: Jämlikhet blir du en del av ett team där alla har ett stort intresse för jämlikhetsfrågor. Vi träffas regelbundet i respektive volontärgrupp för att arbeta tillsammans, diskutera och bolla idéer. Varje månad har vi korta onlinemöten för alla volontärer som vill delta. Där delar vi med oss av vad vi gör i alla teamen och hjälper varandra. Ungefär två gånger om året träffas vi också för att tillsammans planera vad vi vill göra för att jobba mot Agenda: Jämlikhets mål. 

Att vara volontär hos Agenda: Jämlikhet vill vi ska vara roligt och kännas meningsfullt. Vill du testa något nytt eller utveckla nya kunskaper? Hos oss har du möjlighet att utvecklas samtidigt som du gör skillnad! Att vara volontär ska också vara hållbart. Därför har du möjlighet att anpassa uppdraget utifrån din tid och dina förutsättningar. 

Vad gör du som volontär?

Agenda: Jämlikhet består idag av tre team: Redaktionen, webbteamet och styrelsen. Här kan du läsa om våra volontärgrupper och arbetet som vi gör.

Redaktionen

Som volontär på vår redaktion är du del av ett team som ansvarar för uppgifter inom kommunikation, administration, marknadsföring och nätverkande.  Redaktionsteamet jobbar med att nätverka med organisationer inom civilsamhället och marknadsföra Agenda: Jämlikhet. Vi är även webbredaktörer och administratörer för innehållet på agendajamlikhet.se. 

Ett av våra viktigaste ansvarsområdena är kontakten med vårt stora nätverk av organisationer och aktivistgrupper. Vi uppmuntrar dem att använda sig av agendajamlikhet.se och fångar upp idéer om hur vi kan utveckla vår hemsida och vårt stöd till lokala organisationer och initiativ för jämlikhet.

Vi jobbar också med att sprida kännedom om Agenda: Jämlikhet genom sociala medier och andra kanaler samt med att publicera innehåll på sidan. Målet är att öka antalet användare av agendajamlikhet.se. 

Vi har stor frihet att hitta olika vägar för att möjliggöra för fler att engagera sig för jämlikhet. Vi kan bl.a. jobba med att skapa eget innehåll eller dra igång kampanjer. Teamet jobbar tight tillsammans och stöttar varandra. Du behöver inga förkunskaper. Det viktigaste är tid, engagemang, intresse för jämlikhet och en vilja att jobba tillsammans mot gemensamma mål!

Vill du veta mer? Kontakta Anna på anna@agendajamlikhet.se

Webbteamet

Webbteamet har designat Agenda: Jämlikhets webbsida och nya identitet. Nu jobbar vi tillsammans med att vidareutveckla tjänsten för att den ska vara lätt att använda och ha rätt innehåll och funktionalitet för att möta våra användares behov. Vi jobbar både med design, copy och utveckling.

Vi har arbetsmöten online ungefär 2 h varannan vecka. Däremellan jobbar vi i snitt ca 2 h på egen hand. Vi styr själva vårt arbete och anpassar oss när det händer annat i livet som någon behöver prioritera. Att det ska vara roligt och utvecklande att jobba tillsammans är viktigt för oss! 

Är du webbutvecklare, UX-skribent eller UX-designer och vill använda dina kunskaper i kampen för jämlikhet? Då är webbteamet definitivt något för dig! Eftersom arbetet sker online spelar det ingen roll vart du bor (så länge det är ungefär samma tidszon!). 

Anmäl ditt intresse här. Vi hör av oss så snart vi kan till dig när vi har fått din intresseanmälan. 

Vill du veta mer? Kontakta webbteamet på info@agendajamlikhet.se.

Styrelsen

Styrelsen sätter Agenda: Jämlikhets riktning och långsiktiga mål och är ytterst ansvarig för föreningens verksamhet. Som styrelsemedlemmar stöttar vi redaktionen och webbteamet i deras arbete. Vi jobbar också med att utveckla verksamheten på olika sätt för att vi ska nå våra mål och uppfylla vårt syfte som organisation. 

Styrelsen har möten online ungefär en gång i kvartalet. Utöver det jobbar vi med olika fokusområden tillsammans med andra i styrelsen och i volontärgrupperna. Det kan handla om utveckling av vår digitala plattform, nätverkande med organisationer inom civilsamhället eller finansiering av verksamheten. 

Alla jobbar på frivillig-basis och i snitt över ett år lägger vi ungefär 2 timmar i veckan. Det finns stora möjligheter att anpassa arbetet för att fungera med annat som händer i livet. Vi är måna om att arbetet ska vara hållbart för oss alla och att det ska vara roligt och utvecklande att arbeta tillsammans.

Vill du vara med och driva och utveckla Agenda: Jämlikhets verksamhet? Anmäl ditt intresse att arbeta i styrelsen för Agenda: Jämlikhet kommande verksamhetsår!

Styrelsen väljs av medlemmarna på Agenda: Jämlikhets årsmöte varje vår. År 2023 var årsmötet den 28 mars.

Vill du veta mer? Kontakta Sofie på sofie.ekman@agendajamlikhet.se.

Gillar du Agenda: Jämlikhet och vill stötta oss i vårt arbete? Bli medlem!

Det kostar ingenting och är ett enkelt och snabbt sätt att bidra. Ett stort medlemsstöd hjälper oss när vi behöver söka om projektstöd eller annat typ av finansiering för att utveckla vår verksamhet.

BLI MEDLEM NU

Vill du bli volontär för Agenda: Jämlikhet?

Vi söker alltid personer som vill engagera sig i vår organisation.

Bli volontär för Agenda: Jämlikhet
Kontakta oss

Har du allmänna frågor eller funderingar?
Maila info@agendajamlikhet.se

Har du tips?

Har du tips på evenemang, organisationer eller annat i Göteborg, Stockholm eller Malmö för oss att publicera? tips@agendajamlikhet.se

Kontaktpersoner

Agenda: Jämlikhet Göteborg

Anna Lindeborg anna@agendajamlikhet.se

Agenda: Jämlikhet Stockholm

Sofie Ekman sofie.ekman@agendajamlikhet.se
Styrelse för Agenda: Jämlikhet

Sofie Ekman, Ordförande,
sofie.ekman@agendajamlikhet.se

Sara Egeskog, Vice ordförande,
sara.egeskog@agendajamlikhet.se

Anna Lindeborg, Kassör,
anna@agendajamlikhet.se

Louise Öhlund, Ledamot,
louise.ohlund@agendajamlikhet.se