image of the organisation

ARF – Film och kultur för mänskliga rättigheter

ARF - film och samtal för mänskliga rättigheter är en verksamhet som arbetar med film och samtal som metod för att öka kunskap och engagemang i grundläggande demokratifrågor. Med utgångspunkt i en film, lyfter vi aktuella frågor. Vi bjuder in föreläsare aktiva inom olika områden och samarbetar med organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter, jämlikhet, jämställdhet och demokrati.

ARF i Malmös huvudverksamhet är Antirasistiska filmdagar, en återkommande festivalvecka med film & samtal med fokus på rasism och diskriminering. Alla filmvisningar efterföljs eller inleds av ett samtal eller föredrag. Festivalen har två delar, ett skolprogram, och ett program för allmänheten.

Skolor deltar alltid kostnadsfritt inom skolprogrammet, och vi strävar efter att alltid erbjuda filmseminarier för allmänheten med fri entré. Antirasistiska filmdagar i Malmö kommer att äga rum 16-22 november.

Är din förening, grupp eller nätverk intresserad av att delta i ARF-festivalen? Du kanske har egna ideér, vill hjälpa till under själva festivalen eller engagera dig i skapandet av programmet. Då är du välkommen att kontakta oss per e-post eller telefon 040-30 24 07.

Evenemang från denna arrangör