image of the organisation

GIL – Göteborgskooperativet för Independent Living

GIL är ett kooperativ som sedan 1989 samordnar personlig assistans. Vi har inget vinstintresse. GIL har idag drygt 200 servicetagare och omkring 1400 anställda personliga assistenter. GIL arbetar aktivt för mänskliga rättigheter åt personer med funktionshinder och mot diskriminering samt verkar som opinionsbildare i samhällsdebatten.

I GIL kan man bli medlem. Att föra tillgänglighetsfrågan när man arrangerar evenemang, är också ett sätt att verka för oss. Vi samarbetar också gärna med individer eller organisationer inför och under olika kampanjer och aktioner. En av våra spårvagnsaktioner var till exempel ett samarbete mellan oss och två föreningar för rörelsehindrade samt Utopia och Kvinnofolkhögskolan.

Lite av GILs arbete:

CP-dockan

CP-dockan är en produkt för alla dem som känner ett behov av att gulla med personer med funktionsnedsättningar. Vi kallar fenomenet för fördomsfull snällhet och ser hellre att folk bemöts som… folk.

Facebook-sida

CP-öl

CP-ölet är en god öl med ett budskap om att personer med funktionsnedsättningar har vanliga intressen. Ett intresse, som man kan ha fast man sitter i rullstol, är att man kan gilla en god öl efter jobbet. CP-ölet säljs på tillgängliga krogar och finns förhoppningsvis snart i beställningssortimentet på Systembolaget.

Evenemang från denna arrangör