image of the organisation

Röda Korsets Ungdomsförbund Malmö

Röda Korsets Ungdomsförbund är det unga Röda Korset i Sverige. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tror på människan. Vi vill öka förståelse, tolerans och respekt bland människor och förhindra fördomar och främlingsfientlighet. Vi värnar om de mänskliga rättigheterna och tror på allas lika värde.

Arbetet sker lokalt, nationellt och internationellt. Vi arbetar främst med barn och ungdomar, men vi försöker även lyfta våra frågor hos myndigheter och politiker. I Malmö erbjuder vi till exempel läxhjälpsgrupper och aktiviteter på både skolor och transitboende, samt Frukostklubben där vi serverar frukost innan skolan startar. Vi samarbetar också med mötesplats Otto där vi tillsammans med Hassela Helpline, Ensamkommandes Förbund och RKUF Lund erbjuder studiestöd, språkcafé, gitarrundervisning, filmvisning och körkortsteori.

Caféet på mötesplats Otto ska kunna fungera som den gemensamma nämnaren för att människor ska kunna mötas och inspirera till kulturutbyten i en avslappnad miljö.

Den som är nyfiken och vill veta mer om oss och våra verksamheter är hemskt välkommen att maila oss.

Evenemang från denna arrangör