image of the organisation

MRF – Filmfestival för mänskliga rättigheter

MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter är en återkommande festival då biosalonger runt om i hela Göteborg fylls med filmvisningar, samtal, workshops och paneldebatter för unga människor.

MRF arbetar med film och samtal för mänskliga rättigheter. Med utgångspunkt i filmupplevelsen, diskuterar vi frågor som rör jämlikhet, demokrati, antirasism och delaktighet. Som samtalsledare engagerar vi filmare, forskare, journalister och andra samhällsdebattörer. Festivalen finns i flera städer i västra Sverige och är störst i Göteborg. Målgruppen för projektet är framförallt skolungdomar på dagtid. På kvällarna öppnar vi portarna för allmänheten. Samtliga visningar har fritt inträde.

MRF har en programgrupp som är aktiv året runt och samarbetar med flera organisationer, kommuner, skolor, fritidsgårdar och kulturhus.

Är du intresserad av att delta i MRF-festivalen? Du kanske har egna ideér, vill hjälpa till under själva festivalen eller engagera dig i skapandet av programmet. Då kan du kontakta oss på karin@filmcentrum.se

Om ni vill läsa mer om oss kan ni besöka vår hemsida eller gå in på vår Kolla gärna in vår Facebook-sida.

Evenemang från denna arrangör