image of the organisation

Internationella kvinnoföreningen Malmö

Internationella kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som har verkat som en mötesplats och plattform för jämställdhet, demokrati och samhällsinkludering av utrikesfödda kvinnor i Öresundsregionen i fem decennier. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö är föregångare till andra Internationella Kvinnoföreningar i Sverige och samskapare av det Internationella Kvinnoförbundet.

IKF fungerar som en demokratisk och dynamisk mötesplats med en omfattande kärnverksamhet i form av studiecirklar där 262 utrikesfödda kvinnor per vecka deltar (september 2019) i folkbildningsverksamheten. IKFs styrkor utöver den långa erfarenhet av att arbeta med inkludering av utrikesfödda kvinnor i det svenska samhället är den operativa bredden av att arbeta med individer med olika förutsättningar. Vi arbetar med olika verktyg och projekt som anpassas efter varje målgrupp.

2019 fick vi ta emot pris som Årets Förening för 2018 av Malmö Stad. En av våra anställda blev Årets Eldsjäl och har även nominerats till Svenska Eldsjälar. Inom vår organisation, styrelse och personal finns en bred akademisk kompetens. Vi har ett ålderspam på 25–64 år och vi talar tillsammans 14 språk utöver det svenska språket.

Om du har frågor, tveka inte att höra av dig till oss. Du hittar oss på Grynbodgatan 20, mitt i city – varmt välkommen!

Evenemang från denna arrangör