image of the organisation

IFEMA – International Female Film Festival

IFEMA – International Female Film Festival Malmö är ett årligen återkommande arrangemang som fokuserar på kvinnligt filmskapande. Visar filmer av de främsta, mest spännande, nya och lovande kvinnliga regissörerna.

Festivalen erbjuder en möjlighet att se svensk och internationell kvalitetsfilm, som inte alltid visas inom svensk distribution. Programmet omfattar spelfilmer så väl som dokumentärer, långfilmer och kortfilmer i en bredd av genrer.

Genom urvalet av filmer vill IFEMA vara ett forum för kvinnors olika berättelser från runt om i världen och bjuda in till aktuella samtal. Festivalen har genom åren tagit hit många spännande internationella gäster, som berikat de besökande med sina erfarenheter, men även bidragit till ett givande utbyte mellan svenska och utländska filmarbetare.

Filmfestivalen arrangeras av den Malmöbaserade föreningen Imagenes del Sur/Bilder från Söder. Genom att ta initiativet till och starta upp IFEMA 2006 blev föreningen också den första att lyfta fram genusperspektivet inom filmbranschen i Sverige.

Vill du veta mer, besök vår hemsida eller vår Facebooksida

 

Evenemang från denna arrangör