image of the organisation

Biograf Panora / Folkets bio Malmö

Biograf Panora är Malmöbornas filmhus i hjärtat av Möllevången, en mötesplats för filmkonsten där kvalitetsfilm för både vuxna och barn lyfts fram. Hos oss får du ta del av berättelser från hela världen som väcker tankar, ger mening och sätter ljus på vår samtid. Utöver premiärfilmer arrangeras film & samtal, premiärevent, regissörsbesök tematiska filmserier och festivaler. 

Vi verkar för att filmen, som kultur- och konstform, ska vara tillgänglig för alla. Vi ser filmen som en demokratifråga och strävar efter en mångfacetterad och bred repertoar, med filmer som berikar, roar och oroar och en verksamhet som speglar Malmös demografiska karta. Öppenhet, jämställdhet och antirasism är värden som är integrerade i verksamheten. Vi arbetar inkluderande och samarbetar med ett stort antal organisationer och aktörer inom medie-, kultur- och filmbranschen.

Biograf Panora drivs av kulturföreningen Folkets Bio Malmö, en av lokalavdelningarna till Folkets Bio - en rikstäckande förening som importerar, distribuerar och visar film från världens alla hörn. 

Biograf Panora / Folkets Bio Malmö på Facebook och Instagram.

Evenemang från denna arrangör