image of the organisation

MR-Piloterna

MR-piloterna drivs av tre människorättsvetare som verkar för att kunskapen om de mänskliga rättigheterna ska öka och för att verksamheter ska kunna använda rättigheterna systematiskt i sitt dagliga arbete, det vill säga arbeta människorättsbaserat. 

Vi erbjuder bland annat utbildningar, processtöd, metodutveckling och utvärderingar. 

Vi arbetar också med läromedelsutveckling. I samverkan med skolor och med stöd av Arvsfonden har vi tagit fram Rättighetsreportrarna – ett upplevelsebaserat, digitalt och kostnadsfritt läromedel för årskurs 6-9 och gymnasiet om mänskliga rättigheter, där elever granskar sin skola utifrån barnkonventionen. Testa Rättighetsreportrarna!

Vi har även utvecklat Barnrättsdetektiverna, ett digitalt läromedel som går ut på att barn i förskoleklass till årskurs 3 utforskar och lär sig om barnkonventionen. Barnrättsdetektiverna är liksom Rättighetsreportrarna kostnadsfritt och har tagits fram i samverkan med skolor inom ramen för ett Arvsfondsprojekt. HÄR FINNS BARNRÄTTSDETEKTIVERNA!

Hör gärna av er om ni vill veta mer om läromedlen, är intresserade av någon av de tjänster vi erbjuder eller vill samarbeta med oss!

MR-piloterna på Instagram

MR-piloterna på Facebook

MR-piloterna på Twitter

Evenemang från denna arrangör