Från ord till handling!

Sedan starten den 8e mars 2014 har vi på Agenda: Jämlikhet arbetat för att göra det enklare att ta steget och engagera sig för jämlikhet. I vår eventkalender samlar vi evenemang som på olika sätt handlar om jämlikhetsfrågor. Evenemangen kommer från olika organisationer och arrangörer. Organisationer inom civilsamhället kan också ha en profil på sidan med beskrivning om hur människor kan engagera sig i just sin förening. Allt för att det ska bli lättare för människor att hitta det engagemang som passar dem!

Vi erbjuder också ett nätverk för organisationer och arrangörer som arbetar med jämlikhetsfrågor. Nätverket förenklar kontakt organisationerna emellan och möjliggör kunskapsspridning, diskussioner och samarbeten.

Agenda: Jämlikhet är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening.

Agenda: Jämlikhet drivs helt och hållet av volontärer som jobbar i föreningen på sin fritid. Vi har idag tre grupper: En redaktion i Göteborg som jobbar nationellt samt ett webbteam och en styrelse som är spridda i landet och har möten online.

Bli volontär för Agenda: Jämlikhet

Här kan du läsa mer om våra volontärgrupper.

Vi ser ett ojämlikt samhälle

Ojämlikheten ökar i Sverige och vi ser att behovet av engagemang idag är större än någonsin. Samtidigt har vårt samhälle blivit allt mer individualiserat. För att förändra de ojämlika strukturerna måste vi agera tillsammans – det krävs en omfattande organisering. Genom att samla evenemang, arrangörer och organisationer på ett ställe tar vi ett viktigt steg mot en organiserad jämlikhetskamp. Agenda: Jämlikhet vill se en stark jämlikhetsrörelse med många olika röster, perspektiv, metoder och mål.

Agenda: Jämlikhets eventkalender och nätverk av organisationer sänker tröskeln för dig att engagera dig i jämlikhetsfrågor. Vi gör det enkelt för dig att gå från ord till handling. Med jämlikhet på agendan arbetar vi för ett samhälle fritt från diskriminering och förtryck.

Gillar du Agenda: Jämlikhet och vill stötta oss i vårt arbete? Bli medlem!

Det kostar ingenting och är ett enkelt och snabbt sätt att bidra. Ett stort medlemsstöd hjälper oss när vi behöver söka om projektstöd eller annat typ av finansiering för att utveckla vår verksamhet.

BLI MEDLEM NU

Vill du bli volontär för Agenda: Jämlikhet?

Vi söker alltid personer som vill engagera sig i vår organisation.

Bli volontär för Agenda: Jämlikhet
Kontakta oss

Har du allmänna frågor eller funderingar?
Maila info@agendajamlikhet.se

Har du tips?

Har du tips på evenemang, organisationer eller annat i Göteborg, Stockholm eller Malmö för oss att publicera? tips@agendajamlikhet.se

Kontaktpersoner

Agenda: Jämlikhet Göteborg

Anna Lindeborg anna@agendajamlikhet.se

Agenda: Jämlikhet Stockholm

Sofie Ekman sofie.ekman@agendajamlikhet.se
Styrelse för Agenda: Jämlikhet

Sofie Ekman, Ordförande,
sofie.ekman@agendajamlikhet.se

Sara Egeskog, Vice ordförande,
sara.egeskog@agendajamlikhet.se

Anna Lindeborg, Kassör,
anna@agendajamlikhet.se

Louise Öhlund, Ledamot,
louise.ohlund@agendajamlikhet.se