image of the organisation

MENSEN

MENSEN arbetar för att minska menstruationstabun och öka människors kunskap kring mens.

Mens är en så stor del av så många människors liv, men ändå får den inte ta plats i det offentliga samtalet. Helst ska mens varken synas eller kännas. Det anses äckligt, skamligt och orent. I och med tystnaden och hemlighetsmakeriet kring menstruation finns det också stor okunskap. Om det talas så lite om något som är så vanligt i så många människors liv är risken stor att människors behov osynliggörs och att problem blir utan lösningar.

Vi vill att menstruerande och icke-menstruerande ska få veta mer om mens, att menstruationsrelaterade sjukdomar och problem ska få så mycket utrymme som de förtjänar. Vi vill informera, utbilda, skapa samtal och tankar kring mens.

MENSEN är en politiskt- och religiöst obunden organisation startad 2013 av en grupp mensaktivister och menstruella akademiker. Mensen bedriver påverkansarbete och informationsspridning både på nätet, på konferenser, festivaler och på andra evenemang. Vi jobbar framförallt på svenska, inom en svensk kontext, men har också ett globalt perspektiv.

Samarbeten och byggande av en mens-nätverksbank är värdefullt så alla som sysslar med mens får gärna höra av sig. Just nu fokuserar vi på mensbildning för medlemmar och allmänhet.

Evenemang från denna arrangör